Agave este o plantă originară din Mexic, de dimensiuni destul de mari, depășind 7 m înălțime împreună cu floarea.
Celebritatea și-au câștigat-o datorită siropului de agave folosit foarte mult ca îndulcitor natural pentru a putea evita zaharul procesat.
este cu 50% mai dulce decat zaharul, deci poate fi folosit in cantitati mai mici decat zaharul alb
o lingura cu sirop de agave are mai mult cu 20 de calorii fata de o lingura cu zahar
culoarea si textura se aseamana cu cea a mierii de albine
indicele glicemic, este mai mic comparativ cu cel al zaharului
Beneficii:
aduce insulina la un nivel normal
impiedica aparitia cariilor dentare
contine o serie de calitati nutritionale precum: vitaminele B, C, D, E si o multime de minerale
are un gust neutru, care faciliteaza utilizarea in mai multe categorii de produse
Mod de utilizare: Se poate folosi la indulcirea produselor de patiserie, deserturi sau bauturi calde sau reci. Ingrediente: 100% sirop de agave light ecologic (AGAVE SALMEANA)