Durata de livrare: 2-3 lucratoare
Lăptișorul de matcă este o substanță vâscoasă produsă de glandele hipofaringiene și mandibulare ale albinelor lucrătoare. Este cunoscut ca fiind hrana exclusivă a reginei albinelor și este folosit și pentru hrănirea puietului în primele zile de viață. Royalactina, o proteină esențială prezentă în lăptișorul de matcă, este responsabilă de transformarea unei larve într-o regină. De asemenea, lăptișorul de matcă conține o varietate de compuși bioactivi, inclusiv acidul 10-hidroxi-2-decenoic (acid 10-hda), care are proprietăți imunomodulatoare.
Beneficii
Acest produs apiterapeutic este utilizat pe scară largă ca un complex supliment alimentar pentru a ajuta la combaterea diferitelor afecțiuni cronice, dar și pentru a întârzia procesul de îmbătrânire. Lăptișorul de matcă beneficiază de un potențial important în prevenirea și ameliorarea diferitelor afecțiuni, iar acest lucru este posibil datorită activităților biologice pe care le posedă: veritabil agent antioxidant, antitumoral, antiîmbătrânire, neurotrop, antiinflamator, antibacterian, antialergic. Datorită concentrației de acid 10-hda cu rol imunomodelator, lăptișorul de matcă acționează ca un antibiotic natural, dar și în refacerea celulelor nervoase.
Mod de administrare
Câte 1 capsulă pe zi, cu o cantitate adecvată de apă.
Durata de administrare
Studiile au demonstrat că pentru a beneficia de rezultate optime este nevoie de o cură de minimum 12 săptămâni.